Patronul oficial al European Business Awards este din 2013 comisarul european pentru comert Karel De Gucht. 

Competitia European Business Awards are ca scop identificarea celor mai performante companii europene, selectate pe baza a trei criterii: inovatia, excelenta si sustenabilitatea in afaceri. Un juriu compus din lideri de afaceri, reprezentanti ai mediului academic si jurnalisti a selectat in finala competitiei, pe baza acestor criterii, cele mai performante si reprezentative 10 organizatii din toata Europa. 

"Intrarea firmei noastre in topul intocmit de jurati European Business Awards este un motiv de bucurie pentru toata echipa. Este cert ca facem parte din elita companiilor europene si acest lucru se bazeaza pe expertiza dobandita in 21 de ani de proiecte mari, pe excelenta in management si pe o echipa care face lucruri de calitate. Ne pregatim sa demaram noi proiecte in Asia Centrala si Regiunea Caspica, in tari din Comunitatea Statelor Independente (CIS), in tari din nordul Africii, precum si pentru organizatii din structura Comisiei Europene. Peste tot oferim tehnologii inovative, produse de calitate, exportam inteligenta romaneasca", a declarat Florian Ciolacu, vicepresedinte Vanzari Internationale Siveco Romania, transmite Mediafax.

Din 15.000 de companii inscrise in editia 2013 a competitiei au fost selectate 100 care au fost distinse cu titlul Ruban d’Honneur, datorita realizarilor exceptionale obtinute in afaceri, dinamicii evolutiei lor si aplicarii standardelor etice si de calitate. In marea finala de la Istanbul au intrat doar 10 companii.