Activele totale ale Eurobank in Romania au scazut la 3,88 miliarde de euro la sfarsitul primului semestru, de la 4.04 miliarde de euro la 31 martie si 4,09 miliarde euro in decembrie 2012. Soldul creditelor a coborat usor in intervalul analizat, la 2,82 miliarde de euro, de la 2,9 miliarde de euro la sfrsitul primului trimestru si 2,95 miliarde de euro in decembrie anul trecut.

Portofoliul depozitelor s-a redus de la 1,82 miliarde de euro in primul trimestru la 1,78 miliarde euro. La sfarsitul anului trecut, Eurobank avea depozite de 1,74 miliarde de euro, noteaza Mediafax.

Banca a consemnat in primele sase luni cheltuieli operationale de 64,1 milioane de euro, repartizate egal in cele doua trimestre.

Eurobank detine in Romania 233 de unitati de retail.

La nivel de grup, Eurobank a obtinut un profit net de 45 de milioane de euro in primul semestru, cu o contributie pozitiva de 6 milioane de euro din partea operatiunilor internationale. In aceeasi perioada a anului trecut banca a inregistrat pierderi de 872 milioane de euro.

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.