Parcul este compus din două ferme şi face parte din Ever Solar SA, filială deţinută de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice Soventix şi Alpin Solar, coproprietar şi dezvoltator.

Fermele fotovoltaice au fost puse în exploatare în anul 2015, producând până în prezent circa 55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică pentru aproximativ 34.000 de gospodării.

Achiziţia este în linie cu strategia ENGIE Romania, axată pe dezvoltarea energiilor regenerabile care au un rol cheie în tranziţia energetică. ENGIE consideră că dezvoltarea energiei regenerabile este esenţială pentru decarbonizarea sectorului energetic şi pentru reducerea emisiilor de carbon.

România are un potenţial important de energie solară, care va fi valorificat din ce în ce mai mult în următorii ani. Prin urmare, obiectivul Engie Romania este de a continua dezvoltarea portofoliului de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii.

"Această achiziţie marchează o nouă etapă în atingerea obiectivului de a deveni, până în 2030, un investitor important în domeniul energiei regenerabile în România şi de a contribui, astfel, la ambiţia grupului de a fi liderul tranziţiei energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a ocupa o poziţie de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată - dat fiind că energia eoliană şi cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al ţării - şi de a oferi energie verde clienţilor noştri, persoane fizice sau juridice", a declarat Eric Stab, preşedinte director general Engie Romania.

Engie Romania operează în prezent 110 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice. Anterior acestei achiziţii, Engie Romania era prezentă în domeniul energiei regenerabile prin operarea a două parcuri eoliene, cu o capacitatea instalată de circa 100 MW, aflate în judeţele Brăila şi Galaţi.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.