Electrolux, al doilea mare producator mondial de electrocasnice, dupa rivalul american Whirlpool, a precizat ca masurile pentru restabilirea profitabilitatii ii vor permite sa realizeze economii de 120 de milioane de coroane (14 milioane de dolari) anual din 2017.

In schimb, costurile legate de acest program se vor ridica la 190 de milioane de coroane avand in vedere reducerile de personal si diminuarea activitatilor, in special in SUA, Suedia si China.  

De asemenea, Electrolux a anuntatca va plati GE un comision de 175 de milioane de dolari pentru esecul proiectului de fuziune.

Departamentul Justitiei din SUA a blocat tranzactia din cauza temerilor ca aceasta ar putea duce la majorarea preturilor pentru consumatori.  

Electrolux, companie care vinde masini de spalat, frigidere si aragazuri sub marcile AEG, Zanussi si Frigidaire, este prezenta in Romania din 1995 prin divizia de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care detine 99,52% din actiuni.