In ultimele trei luni din 2015, considerate drept primul trimestru al noului exercitiu fiscal, compania a obtinut un profit net pe actiune de 1,73 dolari, fata de 1,27 in aceeasi perioada a anului precedent.  

Veniturile companiei s-au majorat, in perioada octombrie-decembrie, pana la 15,244 miliarde dolari (plus 14 %), cu cresteri pe toate liniile de activitate.  

Cea mai mare crestere, cu o diferenta semnificativa, a fost inregistrata de studiourile cinematografice ale Disney: 2,721 miliarde dolari facturate si un profit net de 1,014 miliarde dolari, cu 86% mai mult fata de anul anterior.  

Datorita acestor cifre, Disney a avut cel mai bun trimestru din istorie.

"Impulsionati de fenomenalul succes al Star Wars, am obtinut cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei noastre", a declarat directorul general si presedinte al Disney, Robert A. Iger.  

Fenomenul "Star Wars" a ajutat si divizia de produse de consum si mijloace interactive, al carei profit a crescut cu 23%, pana la 860 milioane dolari.  

Unica linie de afaceri al carei profit s-a redus (minus 6 %) a fost cea de televiziune, care in ultimele luni a provocat ingrijorari investitorilor, din cauza evolutiei canalului de sport ESPN, si a facut ca actiunile Disney sa scada.  

Divizia de televiziune a reusit o crestere a veniturilor din publicitate, insa a inregistrat o diminuare a numarului de abonati.  

In pofida profitului record, actiunile Disney au scazut cu circa 4,5%, in tranzactiile electronice ulterioare inchiderii Bursei din New York. La inchiderea bursei, cand au fost publicate rezultatele financiare, compania inregistra o crestere de 0,31%.