Inaki Berroeta este CEO al Vodafone Romania din decembrie 2010, iar compania nu a anuntat inca un succesor.

Actualul director general al Vodafone Australia, Bill Morrow, al carui mandat se va incheia la finele lunii februarie, a declarat intr-un comunicat al companiei ca experienta internationala a lui Berroeta si "pasiunea sa pentru familia Vodafone" vor asigura tranzitia in bune conditii si evolutia companiei in continuare, noteaza publicatia online ZDNet.com.

Divizia australiana a operatorului este aproape de finalizarea unui plan de revenire derulat pe parcursul a trei ani.
Morrow este considerat un expert in revitalizarea companiilor aflate in dificultate si a fost adus la Vodafone Australia dupa ce divizia a intampinat o serie de probleme cu reteaua si a pierdut peste un milion de clienti, potrivit presei australiene.

Incepand din martie, el va prelua conducerea NBN Co, compania care construieste reteaua nationala de broadband din Australia, cel mai mare proiect de infrastructura derulat vreodata in tara, afectat de intarzieri, probleme cu contractorii si un scandal privind deseurile de azbest, noteaza publicatia The Australian.

Inainte de a veni in Romania, Berroeta a fost director general al Vodafone Malta incepand din 2007, ocupand anterior diverse functii in industria telecom la Vodafone Spania, Global Star USA, AirTouch International (SUA), Airtel Movil (Spania) si Keon (Spania si SUA).

El este unul dintre primii angajati ai companiei care urma sa devina Vodafone, alaturandu-se echipei in anul 1995, cand Vodafone Spania era inca Airtel Movil.

Divizia din Australia a operatorului este un joint venture intre Vodafone si grupul Hutchison.

Vodafone Romania este parte a grupului britanic Vodafone si al doilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca dupa cifra de afaceri si numarul de clienti. Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal 2012-2013 venituri totale de 769 milioane euro si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) de 276 milioane euro.