Estimarile anterioare anuntau un profit de 1 miliard euro.

Scandalul Volkswagen, criza refugiatilor si China, cele trei socuri care pot pune frana cresterii celei mai mari economii a Europei 

Deutsche este unul dintre pilonii economiei Germaniei, alaturi de Volkswagen, proaspat implicat in scandalul vanzarii vehiculelor echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Deutsche Bank a adus la conducere un sef nou, John Cryan, in iulie, cu promisiunea reducerii costurilor, a unei "curatenii" serioase in banca si a taierii bonusurilor bancherilor, printre altele.

Unul dintre actionari a declarat dupa venirea acestuia: "Membrii bordului au ezitat de multe ori sa faca reduceri drastice. Acum bate vantul schimbarii".

In septembrie, surse financiare, preluate de Reuters, anuntau ca cea mai mare banca din Europa va renunta la un sfert din numarul total de angajati, 23.000 de persoane, in special in activitatile tehnologice si prin divizarea subsidiarei sale PostBank.

Pe plan global,  Deutsche Bank va ramane cu aproximativ 75.000 de angajati, in urma reorganizarii finalizate de noul director general John Cryan.

Deutsche Bank a anuntat recent ca-si va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde euro si se va retrage din mai multe tari in care opereaza in prezent, in ideea de a-si creste profitabilitatea.

De asemenea, in cadrul unui program de restructurare programat pana in 2020, a carui implementare va costa 3,7 miliarde euro, grupul german intentioneaza sa reduca activele bancii sale de investitii cu 200 miliarde euro si sa inchida 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank opereaza in prezent in aproximativ 70 de tari din intreaga lume si in T1 2015 a realizat un profit net de 544 milioane euro, jumatate fata de profitul de 1,1 miliarde euro in in T1 2014, dupa ce, in august, a platit o amenda record de 2,5 miliarde dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.

Exporturile Germaniei, cel mai mare declin de la criza financiara globala. Analisti: E un recul puternic, care nu se inregistreaza in fiecare zi"