Grupul anglo-olandez Unilever a anunțat, în ianuarie, că a achiziţionat Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

În acest context, Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicat.

Autoritatea de Concurenţă este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală. Este prezent în peste 100 de ţări și are 163.000 de angajaţi.

Grupul anglo-olandez activează pe piaţa românească din anul 1995, Unilever South Central Europe coordonând din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din regiune: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.