„Am considerat oportun să intrăm pe cele două piețe, datorită potențialului pe care îl au. Ucraina are o suprafață agricolă de aproape trei ori mai mare față de cea a României, iar piața de îngrășăminte speciale este la început. În Bulgaria, situația este diferită, aici există deja furnizori de îngrășăminte cu tehnologii înglobate iar fermierii locali au înțeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste piețe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, a declarat Cezara Vișan, directorul executiv al CICh Năvodari.

Cele două piețe noi traversează o perioadă de puternică dezvoltare agricolă, la fel ca și România, astfel că fermierii își propun să devină tot mai eficienți, să producă mai mult și mai bine, și, implicit, își doresc să aibă acces la produse cu înaltă tehnologie, care permit creșterea randamentului agricol.

Un alt element important în decizia de extindere o reprezintă infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul ușor către cele două țări. Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic, dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone, are propria rețea de cale ferată și acces la port.

”Având în vedere potențialul mare pe care îl au piețele pe care deja le-am deschis, pe termen scurt, ne vom concentra pe dezvoltarea acestora dar nu excludem posibilitatea de a continua extinderea și în alte state. În Republica Moldova, am hotărât să intrăm și în mod direct și deja ne-am deschis o bază de lucru acolo”, a explicat directorul executiv.

Potrivit oficialului, fermierii din statele vecine au fost foarte interesați de produsele CICh Năvodari ceea ce arată o deschidere față de noutățile în domeniu, care le pot aduce beneficii. 

În ultimii ani, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător.

Anul acesta, combinatul de la Năvodari a lansat o gamă nouă Nutri Top care înglobează trei soluții dezvoltate de CICh – NGOOO, Amesal și Extracte Humice, aducând eficiență maximă culturilor agricole prin aportul acizilor humici, fulvici și a aminoacizilor.