Potrivit tranzactiei, compania britanica va prelua de la operatorul israelian 100 de centre multiplex, pentru care va plati  328 de milioane de euro cash, restul sumei fiind acoperita printr-o emisiune de actiuni preferentiale.

Cinema City International este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est si Israel, cu operatiuni in Romania, Polonia Bulgaria, Slovacia, Cehia, Ungaria. Pe piata locala, Cinema City este prezent in 15 centre comerciale, cel mai bun cinematograf al grupului din punct de vedere al incasarilor fiind cel din mallul AFI Palace Cotroceni, din Bucuresti.

Dupa fuziune, cele doua grupuri vor avea 201 unitati si 1.852 sali de cinema. In urma tranzactiei, CCI va detine 24,9% din actiunile noului grup.

Cineworld, care este listata la bursa din 2007, gestioneaza cele mai profitabile zece cinematografe din Marea Britanie si Irlanda. Aceasta tranzactie este prima incursiune a grupului pe alte piete. Cinema City International este listata la bursa din Polonia.