"Dupa primirea aprobarii achizitiei din partea entitatilor autorizate, vom dezvolta o strategie clara ce va permite ambelor marci sa functioneze independent. Astfel, Gealan va continua sa fie parte din grupul VEKA si in viitor. Mai mult decat atat, printr-o stransa colaborare cu managementul Gealan, vom dezvolta concepte potrivite pentru fiecare piata. Dupa imediata finalizare a procedurilor, vom informa toate partile interesate (angajati, clienti si publicul general) despre strategia VEKA si Gealan, iar acestea cu siguranta vor implica mentinerea structurilor actuale de succes", a afirmat Hartleif. 

VEKA intentioneaza sa pastreze Gealan in forma actuala, datorita pozitionarii pe segmente diferite pe pietele unde deruleaza activitati. 

Tranzactia dintre cele doua companii prezente si in Romania asteptand aprobarea autoritatilor competente.

Afacere de familie, VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 793 milioane euro. Prin achizitia Gealan de la fondul de investitii Halder, VEKA isi va mari personalul cu 1.150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va trece de un miliard de euro. 

Fondul de investitii Halder, parte a companiei belgiene Gimv-Gruppe, a detinut pachetul majoritar de actiuni al Gealan intre anii 2002-2004 si a redevenit proprietarul grupului german in 2011, preluand pachetul majoritar de la Axa Private Equity, inregistrata in Franta. 

In Romania, grupul VEKA este prezent prin importuri, in vreme ce Gealan este si producator de profile din PVC, avand o fabrica in Bucuresti. Cele doua companii se numara printre principalii furnizori de profile din PVC de pe piata romaneasca. 

Afacerile VEKA din Romania au crescut cu 7% anul trecut, la 16 milioane euro, iar rulajul Gealan Romania a stagnat la aproximativ 25 milioane euro. Vanzarile anuale de tamplarie izolanta din Romania sunt evaluate la aproximativ 300 milioane euro, din care segmentul de profile PVC acopera circa o treime.