Cel mai scumpe preparate din lume:

Tarta Golden Phoenix

Cea mai scumpa tarta din lume a fost prezentata amatorilor de dulciuri in cafeneaua Bloomsbury din Dubai, pe 5 iulie.

Golden Phoenix costa aproape 3.700 dinari (330 euro) si contine ciocolata italiana, foite de aur comestibile de 23 de carate, capsuni organice si mult praf de aur. Pentru a o savura, trebuie insa comandata cu 48 de ore inainte, scrie BBC in pagina sa electronica.

Cocktailul 27.321

In 2008, faimosul hotel din Dubai, Burj Al Arab, singurul din lume cotat la sapte stele, a servit cel mai scump cocktail, in valoare de 27.321 dinari, adica 2.460 euro. Numele sau nu este ales la intamplare, fiind o combinatie dintre etajul hotelului unde a fost prezentat (27) si inaltimea Burj Al Arab (321m).

Bautura contine o combinatie unica de malt scotian, vechi de 55 de ani, fructe amare deshidratate si zahar din fructul pasiunii. Se serveste in pahare suflate cu aur de 18 carate. Burj Al Arab a vandut 10 astfel de cocktailuri in sase luni de zile.

Desertul de ciocolata Frrrozen Haute

Un moment de savoare poate reprezenta uneori o gaura in cardul de credit. Este si cazul celui mai scump desert din lume. Frrrozen Haute Chocolate costa aproape 19.000 de dolari si se serveste la Serendipity 3, un restaurant situat in estul New York-ului.

Desertul este alcatuit dintr-o combinatie de 28 de feluri diferite de cacao, decorat  apoi cu cinci grame de aur de 23 de carate, la final asezonat cu fulgi, fireste, tot de aur. Desertul este adus intr-o cupa decorata la randul sau cu foita de aur, pe o tava din acelasi metal pretios. Lingurita, tot de aur, este incrustata cu diamante albe si maronii.

Burgerul extravagant

De cate ingrediente avem nevoie pentru a crea cel mai scump burger de pe planeta? Carne de vita japoneza din rasa Wagyu cu infuzie de unt de trufe albe, asezonata cu sare de mare, la care se adauga branza Cheddar, praf de trufe negre, ou de prepelita, rulou Campagna. Retusul final este asigurat de smantana proaspata si caviarul auriu Kaluga. Si, desigur, un diamant galben, incrustat pe o parte. Se gaseste tot la restaurantul Serendipity 3, din New York, insa doar cu rezervare. Costul este de aproape 300 dolari.

Sushi Del Oriente

Vorbim despre sushi invelit in foite de aur de 24 carate, presarat cu cinci diamante africane. Extravaganta mancare a fost comandata de catre un om de afaceri japonez, in 2010, fiind preparat de Angelito Araneta Junior, bucatarul celebritatilor. Nota de plata a depasit 1.700 de euro.

Interesant este ca, in ciuda preturilor piperate, mancarurile preparate de Araneta sunt comandate de clientii care pregatesc o cerere in casatorie, potrivit BBC.  

Supa Buddha Jumps Over the Wall (Buddha sare zidul)

Restaurantul Kai Mayfair din Londra serveste o supa care costa aproape 110 lire sterline. Aceasta poarta denumirea de Buddha Jumps Over the Wall pentru ca, spun bucatarii, ar fi atat de delicioasa, incat si un vegetarian s-ar da peste cap sa o guste.

Lista de ingrediente cuprinde aripioare de rechin, scoici uscate, ciuperci japoneze, castraveti de mare, pui, sunca, porc si ginseng. Asemenea celorlalte mancaruri, supa trebuie comandata cu cinci zile in avans.