"Coperta a fost cumparata cu 1.338.509,2 euro (taxe incluse), de o persoana care a dorit sa isi pastreze anonimatul", a precizat purtatorul de cuvant al Casei Artcurial. Precedentul proprietar o cumparase pentru peste 760.000 de euro, in 2008, scrie Mediafax.

Casa Artcurial, care nu a facut publica suma estimata pentru aceasta coperta inainte de licitatie, se astepta totusi ca opera sa depaseasca 1 milion de euro, doborand astfel recordul din 2008.

Coperta semnata de Hergé pentru un numar al revistei Tintin en Amerique a fost realizata de autorul belgian pentru prima editie a acestui volum de benzi desenate, care prezenta aventurile micutului reporter Tintin, publicat de editura Petit Vingtième, apoi reeditat de editura OgéO in 1934 si de editura Casterman in 1935.

In lume mai exista doar cinci coperte originale in guase colorate ale unor reviste ce prezinta aventurile lui Tintin. Doua dintre ele se afla in colectii private, inclusiv coperta vanduta sambata la Paris. Celelalte sunt gazduite de Fundatia Moulinsart.

Dupa anii '30, copertele revistelor cu Tintin au fost realizate in tus, iar culorile erau adaugate ulterior.

Piesa centrala a acestei licitatii organizate de casa Artcurial, dedicata in intregime personajului Tintin si creatorului sau Hergé, celebra coperta il prezinta pe micutul reporter imbracat in cowboy - pantaloni lungi, palarie, camasa in carouri si esarfa rosie -, asezat pe o stanca, in timp ce mananca dintr-o tigaie, iar cainele sau, Milou, roade un os langa el. In spatele lor, trei indieni purtand ornamente capilare din pene si inarmati cu securi se pregatesc sa organizeze o ambuscada.

Desi actiunea prezentata in albumul "Les Aventures de Tintin en Amerique" se petrece in principal intr-un decor marcat de zgarie-nori si automobile de oras, Hergé a optat pentru o imagine "western" a eroului sau pentru coperta revistei.

Inainte de recordul din 2008 pentru aceasta coperta, precedentul record pentru o coperta de revista de benzi desenate apartinea unui desen realizat de Enki Bilal, "Bleu Sang", adjucat cu 177.000 de euro in martie 2007.

La licitatia organizata de casa Artcurial au fost prezentate circa 300 de obiecte derivate si o colectie de aproape 80 de albume cu Tintin, inclusiv primele editii ale revistelor Tintin au pays des Soviets si Tintin au Congo, ambele fiind semnate "Tintin et Milou" - Hergé si prima lui sotie, Germaine Kieckens.