Operatorul postal din Japonia, condus de Toru Takahashi, are aproximativ 195.000 de angajati si 24.000 de oficii postale.

Japan Post gestioneaza si una dintre cele mai mari banci nipone, Japan Post Bank, si cel mai mare asigurator nipon, Japan Post Insurance.  

Mult asteptata vanzare de actiuni este cea mai mare oferta publica initiala globala din septembrie 2014, cand grupul chinez Alibaba Group Holdings a obtinut, in urma listarii, 25 de miliarde dolari.  

In urma listarii Japan Post, indicele principal Nikkei 225 al Bursei de la Tokyo a ajuns miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni si a inchis in crestere cu 1,3%, la 18.926,91 puncte.  

Atat Japan Post, cat si diviziile sale bancare si de asigurari, au fost listate la Tokyo Stock Exchange pe data de 4 noiembrie, simultan, dar separat.

Actiunile Japan Post Bank au urcat cu 15,2%, in timp ce titlurile Post Insurance au inregistrat un avans de 55,9%.  

Aproximativ 11% din actiunile celor trei companii au fost vandute prin IPO, cea mai mare operatiune de acest fel derulata in Japonia dupa vanzarea Nippon Telegraph & Telephone Corp in 1987.

Guvernul de la Tokyo a anuntat deja ca o parte din sumele rezultate in urma acestui IPO vor fi utilizate la reconstructia zonelor din nord-estul tarii afectate de cutremurul si tsunamiul din 2011.  

Circa 80% dintre actiunile Japan Post Holdings au fost achizitionate de investitorii niponi, restul de 20% fiind alocat investitorilor straini.  

Vanzarea este menita sa sprijine economia nipona si pietele bursiere. In trimestrul doi din 2015, PIB-ul Japoniei s-a contractat cu 0,3%.