In acelasi timp, in fata Guvernului, peste 250 de angajati protestau cu masti cu chipul sau, impotriva planului de restructurare.

In replica, Remus Borza spune ca Hidroelectrica nu mai poate fi o societate a clanurilor. „Puteau sa vina si 5.000 salariati, si 7.500 de salariati, ceea ce va trebui facut se va face”, a spus Borza.

Este vorba de concedierea colectiva a aproximativ 1.500 de oameni numai in 2013.

Sunt sucursale in care avem si cate 15-16 membri din aceesi familie si nu cred ca toti membrii din aceste familii au fost angajati pe criterii de competetenta”, mai spune Remus Borza.

Angajatii sustin ca astazi ar fi trebuit sa ajunga la protest 1.500 de salariati, dar multi au fost amenintati ca isi vor pierde locul de munca si de frica, au renuntat. Remus Boza neaga aceste acuzatii si spune ca disponibilizarile sunt necesare pentru ca schema de personal este prea incarcata.

Iar pretul si consumul curentului electric au scazut, asa ca Hidroelectrica nu mai poate incasa la fel de multi bani ca pe vremuri. La sfarsitul protestului, angajatii au rupt mastile cu chipul lui Remus Borza si le-au aruncat la gunoi.

Hidroelectrica a intrat in insolventa anul trecut pentru ca administratorul sa poata renegocia contractele paguboase. Compania avea anul trecut datorii de aproximativ un miliard de euro.