La pretul de marti, de 30,6 lei/titlu, pachetul de actiuni cumparat de BERD valoreaza 11,7 milioane lei (2,64 milioane euro). 

"Bursa de Valori Bucuresti isi propune sa actioneze ca un catalizator in finantarea economiei tarii. In calitate de actionar, BERD va contribui la dezvoltarea, in continuare, a guvernantei corporative la Bursa de Valori Bucuresti si la companiile listate pe Bursa. Vom munci pentru a defini Bursa de Valori București ca o bursa de referinta pentru emitentii si brokerii romani, precum si pentru investitorii cu un apetit pentru actiunile romanesti si alte instrumente financiare", a declarat Phil Bennett, prim vicepresedintele BERD. 

Investitia BERD in infrastructura pietei de capital din Romania este parte a strategiei pe termen lung a bancii de a dezvolta piata de capital locala prin investitii, consultanta tehnica si suport pentru reforma, potrivit sursei citate. 

In Romania, BERD a subscris recent la ofertele publice initiale ale distribuitorului de energie electrica Electrica și producatorului de gaze naturale Romgaz si a participat la toate emisiunile de obligatiuni din ultimii doi ani, in cadrul unui program dedicat. 

BVB este listata pe propria piața reglementata din anul 2010. In septembrie, la BVB erau listate 83 de companii, inclusiv OMV Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania, Electrica si Transgaz. Capitalizarea totala a pietei este de circa 30 miliarde de euro.