Acestea pot fi gasite pe www.dormantaccounts.ch, transmite Agerpres.

Pentru a rezolva problemele cu care se confrunta bancile cu conturile pentru care titularul nu a mai dat un semn de viata de peste 60 de ani, la inceputul acestui an Elvetia a adoptat o lege care prevede publicarea pe Internet a listei conturilor dormante.

In situatia in care contul este dormant dupa 1955, persoanele interesate au la dispozitie un an pentru a depune o cerere de revendicare, iar daca contul este dormant de mai mult de 60 de ani ragazul este de cinci ani.  

Operatiunea este gestionata de Asociatia bancherilor din Elvetia, potrivit careia aproximativ 44 de milioane de franci elvetieni "lancezesc" in conturi bancare care nu au fost accesate cel putin din 1955.

Lista publicata de bancile elvetiene contine 2.600 de nume de persoane sau entitati precum si 80 cutii de valori care au fost deschise si s-a facut un inventar.  

Potrivit AFP, majoritatea numelor vizeaza persoane care locuiesc in Elvetia si de nationalitate elvetiana.

Dar exista si nume de americani, argentinieni, brazilieni, germani, romani sau israelieni.  

"Prin publicare acestor informatii, bancile fac un ultima incercarea de a relua contactul cu clientul", a declarat presedintele Asociatiei bancherilor din Elvetia, Claude-Alain Margelisch.  

Lista publicata miercuri va fi completata in fiecare an. Daca dupa termenul legal, nimeni nu revendica contul, acesta va fi mostenit de statul elvetian.