Acţiunile Microsoft au încheiat tranzacţiile de miercuri în declin cu 1,11% şi o capitalizare de 813,4 miliarde de dolari, în timp ce titlurile Amazon au coborât cu 1,12%, iar capitalizarea la 805,7 miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Titlurile Apple au crescut cu aproximativ 13% de la raportarea rezultatelor trimestriale, pe 29 ianuarie, investitorii considerând că acţiunile au scăzut prea mult în ultimele luni din cauza temerilor legate de o încetinire a cererii de iPhone-uri şi a unui avertisment rar din partea companiei referitor la venituri, provocat de condiţiile mai dificile de pe piaţa chineză.

Încetinirea vânzărilor de iPhone-uri a dus la aşteptări mai mici referitoare la acţiunile Apple. Preţul ţintă mediu al analiştilor pentru acţiunile Apple a scăzut de la 240 de dolari în urmă cu trei luni la 175 de dolari, nivel mai mare cu mai puţin de un dolar faţă de cotaţia actuală de 174,24 dolari pe unitate.

Apple a atins o capitalizare record de 1.100 de miliarde de dolari în octombrie, dar apoi valoarea de piaţă a scăzut treptat, fiind depăşită în decembrie de Amazon şi de Microsoft, care de atunci au ocupat pe rând prima poziţie.

Valoarea de piaţă a Apple a atins un minim de 675 de miliarde de dolari pe 3 ianuarie, după avertismentul referitor la venituri, dar ulterior şi-a revenit constant, susţinută în parte de rezultatele trimestriale peste aşteptările investitorilor.