Debutul lucrarilor la noua uzina care se va intinde pe o suprafata de 15.000 metri patrati ar urma sa inceapa in trimestrul 1 din 2016, iar productia la inceputul lui 2017.

Initial, vor fi 120 de angajati.  

"Noua facilitate ne va consolida pozitia pe piata din Europa si ne permite sa satisfacem nevoile clientilor. Aceasta investitie permite continuarea planului strategic al companiei, care include expansiune geografica, productie competitiva si accelerarea activitatilor de dezvoltare de produs si comercializare, permitand Timken sa indeplineasca mai eficient nevoile clientilor sai locali si globali", a declarat vicepresedintele Timken, Christopher A. Coughlin.  

"Incepand din 1997, cand am inceput sa producem rulmenti la Ploiesti, am format o echipa de angajati talentati si am beneficiat de un mediu de afaceri pozitiv. Vom continua sa profitam de proximitate cu actuala noastra uzina de la Ploiesti, bazandu-ne pe infrastructura si talentele sale pentru a ne extinde capacitatile", a adaugat directorul operational pentru Europa la Timken, Andreas Roellgen.  

Timken are 63 de facilitati de productie si centre de servicii in intreaga lume, inclusiv opt de productie in Europa amplasate in Italia, Franta, Polonia, Romania si Marea Britanie.

Timken a inregistrat vanzari in valoare de 3,1 miliarde dolari in 2014.