In jurul orei 10,30, actiunile Lindt & Sprüngli au crescut cu 1,06%, pana la 67.175 de franci elvetieni, dupa ce la debutul tranzactiilor a atins un varf de 67.500 franci.

De asemenea, actiunile preferentiale Lindt & Sprüngli erau in crestere cu 2,78% pana la 5.740 franci, dupa ce anterior au atins valoarea record de 5.745 franci. 

Lindt & Sprüngli a anuntat ca cifra sa de afaceri a crescut cu 69,2% in America de Nord, un avans care ar fi fost de 10,3% daca se exclude aportul Russell Stover. Prin aceasta achizitie, grupul elvetian a devenit al treilea jucator pe piata ciocolatei din SUA. 

Rezultatele din primul trimestru au o contributie mai mica la cele anuale, in conditiile in care grupul realizeaza o buna parte din vanzari in perioada de dinaintea Craciunului, dar compania  si-a confirmat obiectivul vizand o crestere de 6-8% a vanzarilor pe intregul an 2015 comparativ cu anul trecut, potrivit Agerpres.

In paralel, cotatiile la cacao si alune au atins niveluri record, ca urmare a unei cresteri puternice pe plan mondial pentru ciocolata.