Titlurile Oltchim se tranzactionau la un pret de 0,315 lei, iar rulajul era de 193.000 lei.  Astfel, actiunile isi continua scaderea din ultimele trei sedinte, determinat de anuntul ca Oltchim va solicita insolventa. 

In acelasi timp, indicii BET al celor mai lichide zece actiuni si BET-XT consemnau corectii nesemnificative, de pana la 0,05%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. 

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a coborat cu 0,15%, iar indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scazut cu 0,09%.  Totodata, indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era in stagnare. 

Tranzactiile din prima parte a zilei au cumulat 1,6 milioane de euro, cea mai mare parte din suma fiind acoperita de transferuri cu actiunile FP.  Un pachet de 10,5 milioane de actiuni ale Fondului a fost transferat la un pret de 0,598 lei, in crestere cu 0,08% fata de referinta. Tranzactia negociata a fost de 6,2 milioane lei.  Pe piata principala, actiunile aveau un rulaj de 700.000 lei, scrie Mediafax.