Apa Nova Bucuresti avea un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii, prin intermediul caruia se efectuau filaje si interceptari, se arata in referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a lui Costin Berevoianu, a lui Vlad Moisescu si a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

Potrivit sursei citate, prin intermediul acestui serviciu de securitate se dorea evitarea divulgarii de catre angajatii companiei a datelor care sa conduca la depistarea activitatilor ilegale pe care le derulau cei care controlau agentul economic.

"Deosebit de important este si faptul ca la nivelul SC Apa Nova Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectueaza filaje si interceptari in interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care incearca in acest mod sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidentialitatii activitatilor ilicite derulate de aceasta companie au fost infiintate conturi bancare confidentiale prin intermediul carora sunt efectuate plati de catre persoane anume desemnate (Bruno Roche si Lalague Laurent)", spun procurorii DNA Ploiesti.

Potrivit documentului citat, probele administrate in cauza de anchetatori au relevat intentia de a fi plasmuite documente care sa fie prezentate drept justificare pentru platile efectuate si care sa confere un caracter de legalitate acestora, in conditiile in care aceste documente nu au existat la momentul descinderii si ridicarii de inscrisuri de la sediul SC Apa Nova SA si SC Veolia Apa Servicii SRL de catre ofiterii DNA.

'Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente in baza carora au fost efectuate plati presupus nelegale', sustin procurorii.

Urmariti subiectul pe www.stirileprotv.ro