Piata de energie electrica din Romania este total deschisa inca de la 1 iulie 2007, iar pana la 1 ianuarie 2014, conform legii nr. 123/2012, toate ofertele pe care le vor primi clientii business vor proveni din piata concurentiala. In final, liberalizarea completa a pietei va duce la preturi competitive si servicii tot mai performante, oferite de furnizori clientilor lor de pe piata libera.  

Clientii castiga intr-o piata liberalizata

Procesul de liberalizare este unul mult mai complex decat pare la prima vedere. Pe de o parte, vorbim de un demers aflat sub imperativul reglementarilor europene. Pe de alta parte, in centrul sau se afla insusi clientul. Pentru acest lucru, este necesar ca piata sa fie caracterizata de doi factori principali: transparenta si competitia.  Concurenta creste, totodata, prin intrarea in piata libera si a altor jucatori in afara celor traditionali, unii veniti din alte zone ale energiei: de exemplu, companii furnizoare de gaze naturale, care ofera in prezent si electricitate, in pachete cumulate cu alte optiuni de servicii.  

Cum poate fi schimbat furnizorul de electricitate 

Schimbarea furnizorului de energie electrica se realizeaza usor pentru clienti, fara plata unei taxe suplimentare. Practic, are loc o procedura simpla, care nu influenteaza calitatea si continuitatea alimentarii cu energie electrica si care se realizeaza dupa urmatorii pasi:

1. Alegeti cea mai buna oferta pentru dumneavoastra si semnati un contract de furnizare de energie electrica;

2. Trimiteti actualului furnizor o notificare cu cel putin 21 de zile inainte de incetarea contractului; 

3. Dupa transmiterea notificarii de denuntare unilaterala a contractului catre vechiul furnizor, veti primi ultima factura de regularizare de la acesta, pe care va trebui sa o achitati in termenul scadent. Schimbarea furnizorului va fi posibila numai dupa plata  facturilor de consum scadente la data emiterii notificarii de denuntare. In final, prin deschiderea completa a pietei, companiile consumatoare de electricitate au posibilitatea de a alege cele mai potrivite optiuni pentru nevoile lor de productie, iluminat sau climatizare. 

Articol furnizat de GDF SUEZ Energy Romania

GDF SUEZ Energy Romania, cu un portofoliu de peste 1,4 milioane de clienti, ocupa pozitii de lider al pietei de distributie si furnizare a gazelor naturale, precum si in domeniul serviciilor asociate energiei. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Oferta de electricitate GDF SUEZ Energy Romania consta intr-un pret transparent pe toata durata contractului, asigura termene flexibile de plata si stabilite prin negociere cu clientii, consiliere si asistenta in gestionarea contractului cu distribuitorul de electricitate.  Pentru mai multe detalii, click aici