"Turistii prefera toate tipurile de unitati de cazare si, in general, isi fac rezervare anterioara sosirii in statiuni. In mare masura, rezervarile se fac prin intermediul internetului. Gradul de ocupare al unitatilor de cazare este, in Sinaia, de peste 85% in cursul saptamanii, dar de 110% in weekend. In Busteni, avem un grad de ocupare de peste 85% in cursul saptamanii si de 95% in weekend. Cea de a treia statiune preferata de turistii care isi petrec vacanta de vara la munte este Azuga, cu un grad de ocupare de peste 60% in cursul saptamanii si de 80% in weekend", spune Anda Popa. 

Sejurul mediu pe Valea Prahovei este de 2,5 zile, iar costul unei minivacante incepe de la 240 lei de persoana pentru cazare cu mic dejun. 

Numarul turistilor straini care au venit pe Valea Prahovei este in crestere fata de anul trecut, cu 10% in Sinaia si 20% in Busteni.

Cei mai multi turisti straini vin din Spania, Franta, Germania, SUA, China, Japonia, Italia, Rusia, Moldova, Finlanda, Belgia.

Preturile unei mini-vacante sunt, in Sinaia, de la 250 la 1.200 lei/camera/2 nopti si de la 400 lei/sejur cu mic dejun inclus.

La Busteni, turistii platesc, in medie 240 lei/camera pentru doua nopti fara masa si de la 280 lei/sejur cu mic dejun.

Cei care aleg Azuga platesc 220 lei/ camera/ noapte fara masa si circa 900 lei/camera/2 nopti cu mic dejun.