Datele reprezinta media estimarilor inaintate de cei 75 de economisti contactati de Bloomberg, in asteptarea datelor oficiale de la Departamentul Comertului, care vor fi publicate vineri.

In alte sectoare ale economiei, industria manufacturiera merge tot mai prost, in timp ce piata rezidentiala da semne de stabilizare, potrivit analistilor.

Cresterea somajului peste pragul de 8% a afectat increderea consumatorilor care continua sa se abtina de la cheltuieli neesentiale. Cererea interna tot mai scazuta, in paralel cu criza datoriilor de stat din zona euro si tensiunile politice de la Washington pe tema reformei fiscale, au determinat Rezerva Federala sa extinda programul de preschimbare a obligatiunilor de pe piata secundara in titluri cu scadenta mai indelungata, care are ca scop reducerea dobanzilor si cresterea lichiditatii.

Rata somajului din SUA a urcat in mai la 8,2%, de la 8,1% in aprilie, in timp ce numarul de locuri de munca ocupate in economie a urcat cu 69.000, cea mai modesta crestere din acest an. Veniturile medii orare au urcat cu 1,7%, cea mai slaba evolutie din decembrie 2010, informeaza Mediafax.

Citeste si:

Soros da de pamant cu moneda euro: Este doar o bula, care a prevestit actuala criza. Cum poate Europa sa se salveze de ea insasi