Romania a parasit topul primelor 10 tari supuse atacurilor pe internet. Ea a fost detronata de Egipt si Peru, tari in care a crescut foarte mult traficul agresiv.

Pe primul loc in ceea ce priveste atacurile din spatiul virtual, se afla Statele Unite, 12% din totalul traficului global reprezinta atacuri pe internet. Pe urmatoarele pozitii se situeaza Rusia (8,9%), China (8,2%) si Brazilia (7,9%).

Germania se situeaza pe ultima pozitie din clasament, 2,6% din totalul traficului global simbolizand atacuri virtuale. Compania americana Akaima a monitorizat in trimestrul al treilea al anului trecut, atacuri provenind din 209 tari, cu 9 state mai multe fata de trimstrul doi din 2010.

In ceea ce priveste viteza medie a conexiunilor pe internet, tara noastra se afla pe locul patru in lume si pe primul in Europa, cu o viteza de 7 Mbps inregistrata in trimestrul al treilea al anului trecut. Romania este surclasata de Coreea de Sud (14 Mbps), Hong Kong (9,2 Mbps) si Japonia (8,5 Mbps), arata raport State of the Internet.

Din topul 10 al tarilor cu cea mai rapida viteza medie conexiunilor pe internet mai fac parte Olanda (locul 5 in lume, 6,3 Mbps), Letonia (locul 6, 6 Mbps), Cehia (locul 7, 5,4 Mbps), Elvetia (locul 8, 5,3 Mbps) si Danemarca (locul 10, 5 Mbps).

Daca ne raportam la orasele care beneficiaza de cea mai rapida viteza medie si cel putin 50.000 de conexiuni, lucrurile stau destul de diferit.

Primele 45 de pozitii sunt ocupate de orase din Coreea de Sud si Japonia. Pe locul 46 se afla Hong Kong, iar pe ultimele 29 de pozitii se situeaza alte orase nipone. In ceea ce ne priveste pe noi, Constanta a fost desemnat cel mai rapid oras european pe internet si al 48-lea din lume. Alte orase romanesti care se situeaza in topul 100 celor mai rapide pe internet, sunt Timisoara (locul 70, 7,7 Mbps) si Iasi (locul 72, 7,5 Mbps).