Libera circulatie a romanilor si bulgarilor a fost discutata din nou zilele acestea in Marea Britanie.  

Ministrul englez de interne a declarat pentru ''The Sunday Times'' ca ar trebui sa fie introduse masuri suplimentare de control privind imigrantii din unele state membre ale Uniunii Europene.  Presa locala a speculat atunci ca referirea era la Romania si Bulgaria si ca una dintre masuri ar fi reintroducerea vizelor.

"Nu cred ca Theresa May s-a referit la Romania si Bulgaria. Pozitia Guvernului Marii Britanii ramane la fel: ca avem restrictiile care vor dura pana la sfarsitul anului 2013 si care vor fi ridicate dupa aceasta data. Theresa May a facut referire la analiza de impact a legislatiei UE asupra Regatului Unit, care este o analiza profunda - care sunt avantajele, care sunt dezavantajele de legislatie UE - si eu cred ca pentru noi e foarte important sa combatem abuzurile legate de circulatia fortei de munca", a spus Martin Harris. 

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a declarat, la inceputul acestei saptamani, ca MAE roman a primit asigurari ca Guvernul britanic nu isi va schimba politica privind libera circulatie, dar si ca restrictiile pe piata muncii pentru romani nu se vor prelungi dupa 1 ianuarie 2014, declaratiile recente ale unor oficiali britanici pe aceasta tema fiind "in cheie electorala".