In industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei, cu un sold conjunctural de 2%.

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza o scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucratoare, cu cele mai mari scaderi in intreprinderile foarte mari, cu peste 500.

Scaderi importante ale productiei se previzioneaza in metalurgie (sold conjunctural de - 54%), la fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (-50%), si la fabricarea substantelor si a produselor chimice, (-38%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni, soldul conjunctural fiind de 4%.

Potrivit estimarilor din luna iunie 2010, in constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural de - 3%) si o scadere a stocului de contracte si comenzi (-11%).

Managerii estimeaza si o scadere a numarului de salariati, aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 salariati. In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora.

Managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat in luna iunie 2010 o scadere a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni, cu un sold de -10%. Volumul total al vanzarilor de marfuri va scadea moderat.

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni si o scadere a numarului de salariati din acest sector. In schimb, managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste, solful conunctural fiind de 25%.

Conform estimarilor din luna iunie, cifra de afaceri in servicii va cunoaste o scadere, numarul de angajati din acest sector urmand sa se diminueze, in special in intreprinderile cu 1-49 de salariati.

NOTA: Soldul conjunctural se obtine ca diferenta intre procentajul celor care au ales varianta pozitiva si procentajul celor care au ales varianta negativa. Soldul conjunctural indica perceptia respondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar nu reprezinta intensitatea de crestere sau de scadere a unui indicator.