Printre cei interesati sunt oameni de afaceri din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuweit si Qatar. Acestia sunt dispusi sa aloce cel putin 20 de milioane de dolari intr-un proiect de investitii.

"Statele Golfului si-au exprimat intentia de a identifica in Romania proiecte fezabile de investitii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, in sectoarele agricultura, resurse naturale - petrol si gaze, petrochimie, infrastructura, banci&finante, IT&C, sanatate si industria farmaceutica, educatie si cercetare, cai ferate, retele de electricitate, IMM-uri si altele", potrivit unui comunicat al Forum Invest.

Unul dintre investitorii interesati este Hassad Food, fondul de investitii din sectorul agricol al Autoritatii de Investitii din Qatar, care vrea sa dezvolte un parteneriat in domeniu in tara noastra.

Si Doha Bank, prima institutie financiara din Qatar prezenta pe piata romaneasca, si-a exprimat interesul de a-si dezvolta afacerile din Bucuresti impreuna cu investitorii romani.

Forum Invest va organiza luna viitoare un forum de afaceri pe aceasta tema, in Capitala.