"Nu as avea incredere in nimeni care spune ca actualul ajutor pentru Grecia este suficient. Depinde daca vor putea respecta masurile (de austeritate, n.r.) pe parcursul mai multor alegeri", a afirmat Faymann, intr-un interviu pentru cotidianul Oesterreich.

Potrivit unui raport in lucru al Troicii formate din Comisia Europeana (CE), Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI), obtinut de revista germana Der Spiegel, Grecia ar putea avea nevoie de inca 50 de miliarde de euro in 2015, intrucat nu va putea reveni pe pietele financiare externe pentru a imprumuta bani.

Guvernul german a cerut scoaterea din document a paragrafului referitor la posibilitatea unui al treilea pachet financiar, pentru ca nu a vrut sa distraga atentia de la al doilea ajutor, de 130 de miliarde de euro, aflat in prezent in discutie.

Grecia se afla in procesul de a preschimba obligatiunile guvernamentale detinute de investitorii privati, procedura in urma careia datoria tarii ar cobori cu circa 100 de miliarde de euro. Aprobarea celui de-al doilea pachet de ajutor extern ar trebui sa aiba loc saptamana urmatoare, dupa ce vineri sunt publicate rezultatele preschimbarii obligatiunilor.

Statul elen a primit primul pachet de ajutor financiar in 2010, in valoare de 110 miliarde de euro, dupa ce costurile tarii au crescut puternic si au facut nesustenabila refinantarea datoriei prin imprumuturi din piata.

Citeste si:

Mai jos de atat nu se poate. Moody`s a retrogradat Grecia la cel mai redus nivel dintre calificativele agentiei