Jeffrey Franks nu a specificat care societati sunt vizate insa a mentionat ca statul va incerca sa vanda actiuni la alte companii inainte de listarea Petromului, scrie Mediafax.

"Au fost cateva cazuri in care reformele nu sunt implementate asa de rapid precum s-a anticipat si vom fi nevoiti sa mutam unele companii mai jos pe lista privatizarilor. Nu este o chestiune de angajament. Am stiut intotdeauna ca agenda reformelor companiilor de stat este extrem de ambitioasa si aveau sa apara ceva intarzieri", a declarat Jeffrey Franks pentru Bloomberg.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni in valoare de 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom si pana la 20% din Tarom, precum si sa privatizeze CFR Marfa.

In decembrie, Guvernul si FMI au convenit ca CFR Marfa sa fie vanduta unui investitor strategic, intr-un proces care sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii octombrie si in care sa poata fi implicate BERD si IFC.

Statul a selectat deja intermediarii pentru ofertele de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Tarom. Alegerea intermediarului pentru privatizarea CFR Marfa urmeaza sa deschida ofertele in martie.