"Decizia Curtii Constitutionale nu se discuta ci se aplica. Evident, va trebui sa luam alte masuri pentru diminuarea cheltuielilor publice si cresterea veniturilor bugetare.Toate aceste decizii se vor lua astazi pentru a incerca sa prindem decizia board-ului FMI de la finalul acestei luni si sunt legate de majorarea taxelor si impozitelor. Sunt mai multe variante luate in calcul",  a declarat Andreea Vass.

Oficialul nu a oferit detalii legate de aceste variante dar sustine ca va fi aleasa cea optima .

" Din punct de vedere economic, reducerea pensiilor si salariilor era cea mai buna solutie. Acum, jumatate dintre aceste masuri, respectiv reducerea pensiilor, nu mai pot fi luate, drept pentru care trebuie sa gasim cea mai buna a doua varianta", a completat Andreea Vass.

Ministrii si parlamentarii PDL s-au reunit in sedinta pentru a discuta masurile alternative care pot fi aplicate pentru mentinerea deficitului bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB convenita cu FMI, dup ce legile de reducere a cheltuielilor bugetare au fost respinse de Curtea Constitutionala.

Surse guvernamentale au declarat anterior agentiei Mediafax ca Guvernul ia in calcul un nou plan de masuri pentru mentinerea deficitului bugetar, orientat in principal pe majorari de taxe si impozite, inclusiv a TVA si cotei unice de impozitare de 16%.

"Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA. Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti", au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Sedinta a inceput in jurul orei 13.00, fiind precedata de o intalnire la Palatul Victoria a liderilor PDL.