In luna iunie 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 0,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%, informeaza Mediafax.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9 %, respectiv cu 4,0%.

In primul semestru, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de jumatatea anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,1% si respectiv, cu 4,4%.

Fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut pe ansamblu cu 0,7%, datorita scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-2,8%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-0,1%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 1,6%.

De asemea, a scazut cu 1,1% volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datorita scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (+1,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,9%).

Comparativ cu iunie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 3,9% datorata cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,4%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 0,1%.

Fata de aceeasi referinta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4,0%, evolutie datorata comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+0,6%).

In primul semestru volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut cu 4,1%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,3%).

Comparativ cu semestrul I 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,4%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,7%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,9%).