"Suntem extrem de convinsi ca aceasta criza nu va disparea in urmatoarele 12 luni, este o perioada de dificultati pe termen mediu si lung", a afirmat presedintele Basescu, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, informeaza Mediafax.

De asemenea, Basescu a aratat ca Romania este una dintre tarile care nu sustin in prezent ideea abandonarii masurilor de austeritate pentru a relansa economia si a asigura cresterea.

"Este cea mai mare greseala care poate fi facuta in prezent. In termeni reali, trebuie sa pastram stabilitatea macroeconomica, iar bazat pe aceasta sa generam crestere economica, si nu viceversa. (...) Aceasta poveste cu stoparea austeritatii, stoparea concentrarii pe stabilitatea macroeconomica, haideti sa facem crestere economica, sa punem banii in piata poate fi cea mai mare greseala, care va face Europa sa explodeze in urmatorii ani. Trebuie sa avem grija de ambele, atat stabilitate, cat si crestere. Cheia este stabilitatea macroeconomica. Iar noi am avut experienta din 2007-2008 cand am crescut neglijand stabilitatea macroeconomica", a spus presedintele.

La randul sau, oficialul Bancii Mondiale a aratat ca actuala criza economica din Europa determina dificultati in intreaga regiune, insa eforturile Romaniei de stabilizare macroeconomica au fost recunoscute, iar reformele trebuie continuate pentru a asigura "stabilitatea pe termen lung".

"Stabilitatea macroeconomica, asigurarea competitivitatii si valorificarea oportunitatilor de investitii sunt cei trei piloni pe care Romania trebuie sa isi bazeze cresterea economica", a spus Philippe Le Houérou.