"Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastra privind subiectul absorbtiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o crestere economica de 2,5% daca vom reusi sa absorbim fondurile europene", i-a spus Basescu lui Schulz, potrivit Mediafax.

De asemenea, presedintele PE a apreciat indicatorii Romaniei privind datoria publica si prognoza de crestere economica in 2013. "Cred ca cifrele Romaniei privind datoria suverana si perspectiva de crestere sunt foarte bune. Credeti-ma ca multe state UE ar fi bucuroase sa aiba asemenea cifre, o prognoza de 2,5% crestere pentru 2013 si datorie suverana de 34,8% din PIB, cred", a spus Schulz.

Liderul PE a afirmat si ca in discursul sau din Parlamentul Romaniei a exprimat inca o data ingrijorarea sa privind dezbaterea despre perspectiva financiara a UE.

"Cred ca PE este intr-o larga majoritate angajat pentru sustinerea Politicii de Coeziune, pentru ca acesta este cel mai bun instrument pentru creearea de investitii private si investitii publice-private care sa duca la crearea de locuri de munca. Pentru a stabiliza dezvoltarea, avem nevoie de instrumentul coeziunii", a mai spus Schulz.