Astfel, criza complica orice tentativa de planificare pe termen lung, noteaza Bloomberg.

Consiliul de supraveghere al grupului german a aprobat vineri finantarea programului, care vizeaza investitii in fabrici, autovehicule, cercetare si dezvoltare, se arata intr-un comunicat al Volkswagen.

Companiile mixte in care este implicat Volkswagen in China vor derula in perioada 2013-2015 investitii suplimentare de 9,8 miliarde euro.

Volkswagen a preluat in acest an Porsche si Ducati, completand un catalog de 12 branduri care acopera toate segmentele industriei auto. In primele 10 luni ale acestui an, compania a reusit sa compenseze scaderea de 0,6% a volumului vanzarilor din Europa printr-o crestere de 20% in China.

Grupul german prezinta de obicei cate un nou plan de investitii pentru fiecare 5 ani, insa criza de pe piata auto europeana a impiedicat efectuarea unor previziuni adecvate, astfel ca programul anuntat vineri are o durata de numai trei ani.

Actiunile Volkswagen s-au depreciat vineri la Frankfurt cu pana la 0,9%, insa afiseaza o crestere de peste 39% pe ansamblul acestui an, cu o capitalizare de 71,6 miliarde euro.