Ferrari Monza

Conceptul Ferrari nu a fost nicicand unul simplist, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. Daca Batman ar avea nevoie de o masina cu care sa „zboare” candva prin anul 2045, Ferrari Monza ar putea fi masina perfecta pentru el.

Aparent, forma Monza este proiectata aerodinamic - care, dupa cum stim cu totii, este esentiala pentru performanta si eficienta economica.

Ferrari si conceptele pot intra putin in contradictoriu, din punctul de vedere al viziunii, caci indrazneala nu este un aspect cu care marca italiana se mandreste. Insa conceptul acesta ar fi cu adevarat revolutionar daca ar prinde viata!

Porsche 918

Putine masini au nascut atatea admiratii precum a facut-o Porsche 918 la Salonul Auto de la Geneva, editia din 2010. Daca Porsche este rezultatul unor inginerii performante si estetice, pe deasupra, nu stim insa daca marca bavareza s-ar putea incumeta vreodata sa produca pe scara larga acest concept.

Daca modelul uimitor prezentat la Geneva va fi produs totusi in serie limitata, un concept diferit de originalul Porsche 918 in nuanta albastra, este asteptat de toti iubitorii de masini de lux.

Mai mult, acestia din urma se asteapta la un autoturism care sa depaseasca 200 kilometri pe ora si care sa atinga in 3,8 secunde suta de kilometri. Desi legislatiile rutiere din intreaga lume impun limite de viteza, cei innebuniti dupa adrenalina pot da o „fuga” la propriu vorbind cu frumusetea de mai sus.

Lamborghini Sesto Elemento Concept

Conceptul Lamborghini Sesto Elemento este la fel de seducator ca modelul anterior, Medusa, iar cand vine vorba despre performanta, chiar si Roadrunner ar fi invidios pe viteza rapida pe care o poate prinde acesta.

Folosind Elemento ca baza pentru tehnologia inovatoare, folosirea materialelor usoare si a performantelor inalte ale motorului arata ca Lamborghini nu se teme sa-si depaseasca limitele.

Audi Quattro Concept

Audi Quattro a fost epic intr-un mod in care putine masini reusisera performantele sale inainte de lansare. Monstrul pe patru roti a devenit instant la modelul clasic, iar atunci cand conceptul Audi Quattro a fost prezentat anul trecut, intreaga lume automobilistica s-a oprit, fiind uimita de atata inovatie.

Zvonurile de pe piata sustin ca Audi intentioneaza sa introduca in productie un numar litmitat de modele Quattro.

Daca gigantul auto va face asta, cu siguranta va vinde cel putin cate un exemplar in fiecare zi, mai ales daca alege sa pastreze aspectul initial al conceptului.


Lotus Esprit Concept

Lotus are ambitii mari si insista sa-si etaleze „luminozitatea”. Sursele din piata sustin ca Lotus va produce in urmatorii ani cateva concepte de masini inovatoare, Lotus Esprit Concept fiind unul dintre acestea.

Prezent la editia de anul trecut a Paris Motor Show, Esprit a aratat mult mai promitator decat oricare alt model Lotus de dinaninte, iar toti cei prezenti au fost incantati de noua perspectiva Esprit a secolului XXI.

Chiar de nu va mai fi produsa, Esprit va ramane epopeea masinii sport si va marca, totodata, revenirea la numele ce a fost venerat timp de atatia ani. Insa cu un proiect asa de ambitios, ne indoim ca nu vor exista si alte exemplare ale acestui concept.