Dusterul pick-up va avea tractiune 4x4, atat de utila in tarile mai slab dezvoltate din America de Sud. Tractiunea integrala este tot mai cautata si la masinile pick-up din Europa, care costa in medie peste 20.000 de euro. Asa cum ne-au obisnuit cei de la Renault, Dusterul pick-up va avea un pret mai mic, probabil in jur de 15.000 de euro.

Dusterul pick-up va intra in productie de anul viitor la uzina braziliana Curitiba a celor de la Renault, sustine ziarul francez "La Tribune". Si asta pentru ca in Brazilia se vand 300.000 de pick-up-uri in fiecare an, iar Duster-ul va concura direct cu Fiat Strada sau VW Saveiro.

Modelul va fi adus si in Europa, de data aceasta sub sigla Dacia, dar nu va fi produs in Romani,a ci fie in Maroc, la Tanger, fie in Turcia, la Bursa.

O explicatie poate fi aceea ca uzina Dacia din Pitesti a ajuns practic la limita capacitatii de productie, de 350.000 de masini pe an. Asa ca niciun nou model nu poate fi introdus fara sa renunti la altul, exact asa cum in 2010 productia de Logan pick-up si Logan Van a fost oprita pentru a face loc Dusterului pe liniile de fabricatie.

La uzina Dacia din Pitesti se lucreaza in trei schimburi, iar o noua masina iese de pe liniile de montaj la fiecare 54 de secunde. Asta inseamna 1.340 de masini in fiecare zi lucratoare. Conducerea uzinei spune ca productia ar putea fi marita doar daca angajatii fabricii ar munci non-stop, 7 zile pe saptamana.