Modelele vizate de actiunea producatorului japonez sunt Toyota Auris, Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy si Corolla Rumion, precum si unele modele ale marcii Lexus, potrivit unui email transmis de Toyota si citat de Bloomberg. 

Aproximativ un milion dintre masinile care vor fi rechemate sunt inmatriculate in Japonia. 

Toyota si-a imbunatatit in ultimii ani procesele de control intern si procedurile de rechemare, dupa scandalul din 2009-2010, cand a fost nevoita sa cheme pentru reparatii peste 10 milioane de masini si a fost amendata de autoritati pentru ca ar fi incercat sa ascunda anumite informatii privind automobilele defecte. 

Actiunile Toyota au urcat cu 0,3% pe bursa din Tokyo in urma anuntului.  In aprilie, producatorul a rechemat pentru verificari si reparatii 6,76 milioane de autovehicule aflate in circulatie in intreaga lume, printre care si modele Yaris si RAV4. 

Toyota a platit in martie o amenda de 1,2 miliarde de dolari in Statele Unite, pentru a stinge investigatiile guvernului privind defectiunile automobilelor si campaniile de rechemari. Compania a admis neregulile si s-a supus evaluarii de catre auditori independenti care vor urmari practicile de raportare a problemelor de siguranta.