Productia Model 3 va creste semnificativ. In august vom avea 100 de masini, iar in septembrie vom ajunge la 1.500. Se pare ca pana in decembrie vom ajunge la 20.000 de masini pe luna”, a explicat Musk.

In urma cu doua luni, Elon Musk anunta ca productia Model 3 va incepe in iulie.

Tesla anuntase anterior ca se asteapta sa produca peste 5.000 de masini Model 3 pe saptamana pana la sfarsitul anului si sa depaseasca 10.000, “candva in 2018”.

Reuters anunta in februarie ca producatorul de masini electrice a oprit productia la fabrica sa din California, pentru a pregati linia de asamblare pentru productia Model 3.

Musk a precizat ca Model 3 va avea o autonomie de 340 de km la o singura incarcare si va costa in jur de 35.000 de dolari, masina devenind astfel competitorul direct al Chevrolet Bolt, al celor de la GM.

Cererea pentru prima masina de serie de la Tesla a depasit toate asteptarile, producatorul inregistrand pana in prezent 400.000 de precomenzi pentru modelul care va intra in productie in a doua jumatate a anului.

Iar Musk are planuri mari pentru anii viitori. Tesla vrea sa produca 500.000 de masini pe an, pana in 2018 si sa ajunga la un milion pe an, pana in 2020. Spre comparatie, Tesla a produs doar 76.000 de masini, in 2016.

Tesla a livrat 47.100 de vehicule in primul semestru, nivelul inferior al estimarilor proprii

Dincolo de optimismul lui Musk, insa, Tesla a livrat aproximativ 47.100 de sedanuri si SUV-uri in primul semestru al acestui an, nivel inferior al estimarilor proprii. Actiunile Tesla au scazut luni cu cel putin 2,5% in urma informatiilor.

Tesla a explicat ca deficitul grav de baterii proprii a constrans productia de vrhicule pana in iunie, dar ca pentru al doilea semestru anticipeaza ca livrarile de automobile Model S si Model X vor fi mai mari decat in primele sase luni. Pentru primul semestru Testa anticipase ca va livra 47.000-50.000 de vehicule.

Majoritatea investitorilor se concentreaza pe perspectivele avute de Model 3, iar unii analisti erau sceptici in privinta lansarii in iulie a productiei, dupa mai multe amanari si probleme de calitate care au afectat lansarile Model S si Model X.

Actiunile Tesla au crescut cu peste 60% in acest an, partial ca urmare a asteptarilor unui debut in forta al productiei Model 3, primul automobil al companiei destinat pietei automobilelor de serie.

Musk a dezvaluit, totodata, ca Tesla va prezenta in septembrie, in premiera, un model de camion electric, in cadrul planurilor de extidere a gamei de produse, care mai includ un model pickup in urmatoarele 18-24 de luni si un automobil sport.

Echipa a facut o treaba uimitoare. Trecem in mod serios la nivelul urmator”, a scris Musk, referindu-se la camionul electric.

Analistii au speculat rapid ca Musk ar putea sa fi facut aluzie la functii de conducere autonoma. Reprezentantii Tesla au refuzat sa comenteze mesajele postate de Musk pe Twitter.

In aprilie, Tesla a depasit General Motors (GM), devenind cel mai valoros producator de masini din Statele Unite, cu o capitalizare de piata de peste 50 de miliarde de dolari. In prezent, Tesla este al saselea producator de masini la nivel mondial, dupa capitalizarea de piata, dupa Toyota Motor, Daimler AG, Volkswagen AG, BMW AG si Honda.