Soferii romani recunosc ca circula cu viteza mare doar pe drumuri libere, cand se grabesc sau cand ajung pe autostrada, releva studiul LeasePlan Mobility Monitor.

Pentru prima data, cercetarea a luat in considerare si raspunsurile conducatorilor auto ale masinilor gestionate in leasing operational din Romania.

La intrebarea din ce tara provin cei mai slabi soferi, participantii romani la sondajul LeasePlan Mobility Monitor au indicat, in ordine, Bulgaria (10%), Italia (6%) si Romania (5%). La aceeasi intrebare, conducatorii auto din Uniunea Europeana au indicat ca cei mai slabi soferi provin din Italia (13%), Franta (6%) si Romania (5%).

Soferii din Romania au indicat pe locurile 4 si 5 in topul celor mai "rai" soferi pe cei din Ungaria (4%) si Grecia (3%).

La nivel european pe locurile patru si cinci s-au situat soferii din Grecia si Polonia, cu cate 4%.  

Studiul arata ca 75% dintre conducatorii romani auto (cu autovehicul de serviciu) ar prefera ca masina de serviciu sa fie gestionata in leasing. Numai 5% din respondenti ar prefera sa vina la serviciu cu masina proprie, iar 14% ar prefera sa primeasca bani cu care sa gestioneze problema transportului. Pe plan global, spaniolii prefera sa gestioneze masina in leasing in proportie de 84%, iar grecii in proportie de 78%. Cei mai reticenti la aceasta forma de asigurare a mobilitatii sunt turcii, cu un procent de 46%.