Lucrarile vor dura trei ani si fac parte dintr-un proiect de modernizare a orasului, care mai prevede inca trei parcaje sub pamant.

58 de milioane de euro! Atat va costa pasajul subteran de la Piata Charles de Gaulle, care va avea o lungime de aproape 1.400 de metri si va fi construit pe directia bulevardului Aviatorilor.

Practic vor fi doua pasaje, unul pe fiecare sens. Ceea ce inseamna ca undeva va fi atat o iesire, cat si o intrare in subteran. Fiecare va fi lata de opt metri, cu cate doua benzi de circulatie si trotuare de jumatate de metru.

Santierul ar trebui sa inceapa in luna august si va dura trei ani. Din pasaj se va putea ajunge intr-o parcare subterana, cu 603 locuri. La primul nivel, din cele trei, va fi amenajata si o galerie comerciala.

De altfel, Primaria are in program sase parcari cu 4.000 de locuri.

Nu se stie cat se bucura soferii de asta, dar cel putin pentru pietoni e o bucurie. 1.500 de locuri vor fi amenajate numai in Piata Alba Iulia. Iar restul parcarilor se vor face pe o axa, care pleaca din centrul Capitalei si va acoperi zona Unirii, Edgar Quinet, Walter Maracineanu si Piata Dorobanti.