Din cauza confruntarii cu privire la Ucraina, Occidentul a impus Moscovei sanctiuni, vizand inclusiv sectoarele financiar si energetic, introducand numele a zeci de rusi apropiati presedintelui Vladimir Putin pe liste. 

Vehiculele importate au reprezentat 27% din vanzarile de automobile in prima jumatate a lui 2014, 46% din vanzarile de camioane si 13% din cele de autobuze, potrivit Vedomosti. 

Rusia, care dezminte acuzatii potrivit carora inarmeaza rebelii prorusi din estul Ucrainei, ar putea interzice partial sau in intregime importurile de masini, scrie ziarul de afaceri, citand surse.

Eventualul embargo nu se va aplica insa productiei in Rusia a firmelor Ford, Volkswagen, Renault, Toyota si Hyundai Motor Co, toate avand instalatii de productie pe teritoriul rusesc, potrivit publicatiei. 

Vedomosti precizeaza ca propuneri de noi masuri i-au fost trimise deja lui Putin, dar ca inca nu s-a adoptat nicio decizie.

Rusia a impus un embargo anumitor importuri agricole din UE, Statele Unite, Australia, Canada si Norvegia. 

Sursa citata de Vedomisti a mai declarat ca Guvernul rus ar putea sa introduca masuri de protectie in industriile aeronautica, a constructiei de nave si auto.