"In viitorul apropiat, reprezentantii Renault vor veni in Iran pentru a incheia un acord privind infiintarea unei societati mixte cu firma Pars Khodro, principala subsidiara a grupului SAIPA, pentru a-si extinde prezenta pe piata iraniana in Iran", a raportat Fars.

Agentia nu a precizat care ar fi al doilea model Renault care ar urma sa fie fabrica in Iran, dar in ianuarie Reuters anunta ca producatorul auto francez vrea sa introduca modelele Clio si Captur.  

Renault Pars, o societate mixta detinuta de Renault si Industrial Development and Renovation Organization of Iran, a inaugurat oficial linia de asamblare a modelului Sandero in septembrie 2015, pentru a produce anual 10.000 de vehicule.  

Inainte de inasprirea sanctiunilor impotriva Iranului, in 2011, Renault avea o prezenta importanta aici, detinand o cota de piata de aproximativ 10%.  

Si directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a anuntat recent ca producatorul auto intentioneaza sa aiba o prezenta ''mult mai masiva'' in Iran si va cauta mai multi parteneri pentru reluarea afacerilor in aceasta tara, unde piata auto ar urma sa urce cu cel putin 50%.  

Companiile auto importante isi pregatesc revenirea pe piata din Iran, dupa acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian in schimbul eliminarii sanctiunilor.