Cei doi producatori auto au anuntat in noiembrie 2012 formarea unei companii mixte cu participatii egale, pentru proiectarea, dezvoltarea si fabricarea de automobile sport. La acea data, companiile intentionau sa lanseze primele vehicule in 2016.
 
O sursa apropiata situatiei a declarat pentru Reuters ca grupul francez va informa miercuri sindicatele in legatura cu renuntarea la parteneriatul cu Caterham si ca va continua pe cont propriu dezvoltarea unei masini sport pentru relansarea brandului Alpine.
 
Renault si Caterham intentionau sa se foloseasca de reputatia din Formula 1 pentru a construi masini performante, cu preturi accesibile, destinate pietelor din Europa si Asia.
 
Fondatorul operatorului aerian low-cost AirAsia, Tony Fernandes, care a cumparat Caterham in 2011 si controleaza echipa din Formula 1 cu acelasi nume, a promis noi modele construite de Renault, pentru a transforma compania britanica intr-un producator de automobile premium de talie mondiala.
 
Echipa Caterham din Formula 1 a incheiat anul 2013 pe ultimul loc si nu a acumulat niciun punct de cand a intrat in acest sport, in urma cu trei ani, sub numele de Lotus Racing. Fernandes a avertizat in luna ianuarie ca ar putea sa se retraga, daca lucrurile nu se vor imbunatati.
 
Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a pus sub semnul intrebarii viitoarea contributie a Caterham la parteneriatul format cu grupul francez, in timpul unei sedinte cu caracter intern de la sfarsitul anului trecut, a declarat o persoana apropiata situatiei.
 
Site-ul britanic Autocar a relatat weekend-ul trecut ca parteneriatul va fi oprit din cauza punctelor de vedere diferite referitoare la dezvoltarea vehiculelor.
 
Renault a vandut in 2010 propria echipa de F1, dar livreaza in continuare motoare pentru Red Bull, Lotus, Toro Rosso si Caterham. Grupul francez vrea sa reproduca succesul masinilor sport Alpine din anii ’70, prin constructia de noi modele ale brandului la o fabrica din Dieppe, Franta.
 
Reprezentantii Renault au refuzat sa comenteze terminarea acordului cu Caterham, iar oficialii companiei britanice nu au fost disponobili pentru comentarii.