Tot anul a fost plin de scandaluri intre companiile de asigurari si soferii romani. Si asta dupa ce tot mai multi proprietari de automobile s-au plans ca firmele nu mai onoreaza daunele in baza politei RCA.

Asiguratorii recunosc aceasta politica si ii acuza de frauda pe mai bine de 30 la suta dintre cei care solicita despagubiri.
Pe de alta parte cei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor spun ca orice sofer poate depune plangere in situatia in care nu-si primeste banii. 

In aceste conditii, o parte dintre pagubiti au protestat astazi in Bucuresti.

"Piata auto a scazut foarte mult si atunci valoarea despagubirii masinii este mult mai mare decat ar fi primit acestia in urma vanzarii autoturismului", explica Claudia Lingurariu, director zonal al unei companii de asigurari.

Marinela Nemes, director juridic CSA precizeaza ca cei nedreptatiti se pot adresa cu o plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. ”Au fost si situatii in care plangerile au fost solutionate favorabil", spune aceasta.

Mult prea putine, spun soferii.

"CSA acorda o prea mare libertate societatilor de asigurari in privinta instrumentarii dosarelor de dauna.", spune Bogdan Tigaret, presedinte Asociatia Nemultumitilor Societatilor de Asigurari

La nivelul Europei, media accidentelor inscenate descoperite de asiguratori este de 10 la suta. Numai la noi lucrurile stau altfel.