Mercedes, Audi si BMW sunt trei companii care nu stau, ci se alearga cu sute de cai intr-un razboi continuu pentru “cumpararea” clientilor. Nu trece luna fara ca una dintre ele sa nu lanseze ceva deja vandabil sau vreun prototip. Proiectele sunt fininantate din bugete R&D (Research & Development) si incep cu ani buni ianinte de finalizarea unui model de serie. Mai sunt doi ani pana cand Mercedes vrea sa inlocuiasca SLS AMG-ul  - “nou” 300SL din anii ’50 – cu SLC AMG.

Numele de cod al masinii este C190. Nu se stie de ce nemtii au vrut sa-I schimbe “S”-ul final cu litera “C”. Mercedes a anticipat mai pe ocolite ca rivalul principal va fi Porsche 911. BMW are masini la fel de puternice insa departe de segmentul in care e Mercedes. Designul si pretul sunt la la alt nivel. Audi are R8-ul care poate, intr-adevar, sa concureze oricand cu un AMG. Fata de SLS-ul actual, SLC-ul prins de paparazzi are usi normale, nu tip “fluture”. Pe inregistrari vedem si un spoiler si un esapament dublu – lucruri normale la o masina sport. Motorul prevazut de specialist este un V8 de 4 litri si 500 de cai putere.

Pentru variantele “S” si Black Series s-ar putea ca puterea sa urce la 550/590 CP. Pretul estimat e undeva la 110.000 de euro, de cel putin doua ori mai mic decat al SLS AMG-ului (250.000 de euro). Probabil ca de aici si schimbarea acelui “S” din denumire. Este o masina cu un nivel de fabricatie/dotari si putere ceva mai jos.