Proiectul de hotarare a avut si amendamente, care spun ca proprietarii sau administratorii de spatii comerciale sau birouri care au mai mult de 100 de locuri de parcare vor fi obligati sa instaleze si puncte de reincarcare pentru autovehicule, cei care nu respecta aceste prevederi putand fi sanctionati cu amenda de la 3.000 la 5.000 de lei.

Sumele provenite din aceste amenzi vor intra in bugetul primariei si vor fi folosite pentru proiecte de reducere a poluarii aerului.

Initiatorii proiectului spun ca numarul masinilor electrice inmatriculate in Bucuresti a crescut considerabil, astfel ca este necesara instalarea de puncte de reincarcare.

"Programul Rabla Plus dedicat achizitiei de masini electrice nu a avut succes in 2016, acest lucru fiind cauzat de preturile ridicate ale acestor masini. In Romania un astfel de autovehicul costa cel putin 30.000 de euro. Anul 2017 aduce o noua modificare la nivelul achizitiei unei masini ecologice. Toti romanii care vor dori sa cumpere masina noua, vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o masina electrica urmand a fi de 10.000 de euro”, arata municipalitatea, potrivit News.ro.

In expunerea de motive se mai arata ca o crestere constanta a popularitatii masinilor electrice va duce la o scadere de 13 milioane de barili a cantitatii de produse petroliere consumate la nivel global, iar cererea de electricitate va creste si ea, astfel ca sursele verzi, precum energia eoliana si solara, le vor inlocui treptat pe cele bazate pe combustibili fosili.