"Diminuarea preturilor se datoreaza atat tergiversarilor legate de noua taxa auto, cat si de amanarea cu un an a punerii in aplicare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007", a declarat directorul general al Auto.ro, Bogdan Axinia. 

Scaderea preturilor a fost observata si la marcile premium, astfel ca media preturilor pentru un Audi second hand a scazut cu 13% intr-un timp foarte scurt, de la 9.613 euro in Luna ianuarie si la 8.399 euro in februarie. 

Pretul mediu al autovehiculelor BMW a scazut cu 7%, de la 8.290 euro la 7.555 euro in luna februarie, iar pentru marca Mercedes nivelul mediu al preturilor a inregistrat o diminuare de 9%. 

Potrivit sursei citate, BMW este liderul tranzactiilor in segmentul marcilor premium pe piata auto second hand in mediul online romanesc, cu un numar de peste 3.600 autovehicule scoase la vanzare pe site in ultima luna. 

"Asa cum estimam si la inceputul anului, proprietarii au inceput sa-si scoata la vanzare autovehiculele intr-un numar ridicat, justificandu-se astfel influenta asupra reducerii preturilor acestor marci", a spus Axinia.