Incepand cu schimbul intai de joi, activitatea fabricii se va opri din cauza problemelor cu reteaua de furnizori, mai exact livrarile insuficiente de sasiuri pentru SUV-ul Cayenne, potrivit unui comunicat al Volkswagen.

Din cauza nivelului ridicat al apei, trenurile de marfa nu pot ajunge la fabrica din Leipzig pentru a livra componentele, fabricate la Bratislava.

"Vom decide in ceea ce priveste reluarea productiei in functie de evolutia situatiei in zona de logistica", a afirmat in comunicat directorul general al fabricii, Siegfried Buelow.

Fabrica produce in conditii normale 450 de automobile pe zi.

In Germania, locuitorii din Dresden, Halle si Meissen se pregatesc pentru noi cresteri ale nivelului apei. Aproximativ 5.600 de militari au fost mobilizati in zonele afectate, inclusiv in landul Bavaria. Inundatiile au ajuns de asemenea in Austria si Cehia, iar guvernul din Ungaria a declarat marti situatie de urgenta din cauza nivelului ridicat al apelor Dunarii.

BMW, care detine de asemenea o fabrica la Leipzig, nu a inregistrat probleme cu productia din cauza inundatiilor, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Frank Wienstroth.